عموم مردم تصور می کنند که تفاوتی بین محصولات طبیعی، سالم و ارگانیک وجود ندارد اما آیا همه این عبارات به یک نوع محصول اشاره دارند؟ خیر، این تصور اشتباه است. اگر محصولات ارگانیک، طبیعی و سالم را با یکدیگر مقایسه کنیم، این تفاوت ها مشخص خواهد شد. در اینجا ابتدا به توضیح محصول سالم، ارگانیک و طبیعی پرداخته و در ادامه تفاوت های این گروه از محصولات توضیح داده شده
است.
غذاهای ارگانیک
به غذاهایی اشاره دارد که تولید، فرآوری و مدیریت آن ها با استفاده از روش های ارگانیک تعریف شده توسط نهادهای گواهی کننده ای مانند سازمان کشاورزی ایالات متحده امریکا (USDA) تولید می شوند.
محصول ارگانیک از مرحله تولید بذر و کاشت بذر تا مرحله بسته بندی عاری از هر گونه مواد شیمیایی و افزودنی است. به یاد داشتهباشید که محصول ارگانیک چه خوراکی چه آرایشی و بهداشتی فقط با گواهی ارگانیک شناخته میشود و اگر محصولی گواهی ارگانیک نداشته باشد، ارگانیک محسوب نمی گردد.
محصولات سالم
محصولات سالم، به غذاهایی گفته می شود که هیچ گونه مواد شیمیایی و یا سنتز شده ای به هیچ شکل در تولید آن ها استفاده نشده است. این نوع غذا از گیاهان و حیوانات به صورت طبیعی گرفته شده است. محصولات سالم از هر نوع مواد شیمیایی مصنوعی و فرایند فرآوری عاری هستند و به صورت طبیعی در مناطق وحشی، طبیعی و دست نخورده از نظر فناوری بیرونی مانند جنگل ها و مراتع به صورت سنتی جمع آوری می شوند. بنابراین غذاهای طبیعی ضرورتاً ارگانیک نیستند و برعکس.
محصول طبیعی
کلمه طبیعی در هر محصولی، ممکن است تعریف مخصوص به خود را داشته باشد؛ مثلاً عسل طبیعی به عسلی گفته میشود که زنبور در فصل شهد و گل، به طور مصنوعی تغذیه نشده باشد، یا چای طبیعی به چایی گفته میشود که هیچ افزودنی شیمیایی برای افزایش عطر و رنگ چای، به آن اضافه نشده باشد .آدامس طبیعی هم یکی دیگر از این محصولات طبیعی است که آن را فقط از سقز طبیعی درخت بن میتوان بدست آورد و محصولی کاملا طبیعی با خواص بی شمار است.
در یک تعریف کلی، میتوان گفت که محصولات طبیعی به محصولاتی گفته میشود که حداقل پردازش و فراوری روی ماده غذایی انجام شده باشد؛ به طوری که مواد تشکیل دهنده آن محصول همگی طبیعی باشند و همچنین حاوی مواد افزودنی خاص مانند هورمونها ،آنتی بیوتیکها، شیرین کنندهها، رنگهای خوراکی، نگهدارندهها و یا طعم دهندههای مصنوعی نباشند.
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که چرا برخی از مردم غذاهای طبیعی را ترجیح میدهند؟ مردم اعتقاد دارند که در غذاهای طبیعی به خاطر اینکه هیچ گونه سنتزی بر روی غذا انجام نمی شود تمامی فواید و ارزش های غذایی محصول حفظ می شود، به همین دلیل مصرف محصولات طبیعی را ترجیج می دهند.
۰ Comments